Vad kostar det?

Just bröllopsfotograferingen för många brudpar en kostnad som det är svårt att ha en generell uppfattning om. Det är i och för sig heller inte så konstigt med tanke på att gemene man inte vanligtvis anställer fotografer så ofta, framförallt inte bröllopsfotografer. Du är med andra ord inte ensam om att undra vad en bröllopsfotograf kostar och vad som är ett rimligt pris.

Det är många faktorer som avgör, primärt brukar jag räkna antal timmar och sen avrunda nedåt. Det som då avgör priset är vad för typ av bilder och hur mycket av själva bröllopet ni vill föreviga. Räcker det med porträttbilder, eller vill ni ha bilder på förberedelser och festen efteråt? Behöver jag anlita en extra fotograf eller har ni önskemål om specifik och dyr utrustning?

Generellt utgår jag från SFFs prislista (Svenska Fotografers Förbund) som jag tycker är en rimlig utgångspunkt för att ta en diskussion. Och just diskussion är något jag alltid har med mina brudpar, så att vi alla ska känna oss trygga och nöjda både innan, under och efter bröllopet.

Som ni kanske förstår är det svårt att säga exakt vad bröllopsfoto kommer att kosta. Men hör gärna av er till mig för vidare diskussion. Jag är övertygad om att vi kan komma överens om ett pris som vi alla är nöjda med.